Informationsbrev Februari

Hej grannar

Här kommer årets första informationsbrev. Detta blir också vårt sista informationsbrev i pappersform. Vi tänker på miljön och framöver hittar ni informationsbladet digitalt i Boappa eller på hemsidan. Ett exemplar kommer finnas uppsatt i varje port om man inte har tillgång till våra digitala kanaler. Behöver du hjälp med att hitta in i Boappa hör av dig till styrelsen så hjälper vi dig. styrelsen@enen13.se

Nytt år och nya projekt. Nedan följer information om vad som är på gång i föreningen. Många projekt är redan igång och till och med nästan klara.

Byte av vattenburna element

Arbetet med att byta ut de vattenburna elementen till handdukstork i badrummen är delvis klart. Några lägenheter inväntar installation.

 

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) - fönsterventiler

Arbetet mot en bättre ventilation i våra fastigheter fortsätter. Spaltventiler ska därför sättas in i de lägenheter som saknar det. Arbetet med detta är igång, mer info till dem som berörs och som inte har fått några än kommer.

 

Balkongbesiktning

Det är dags att göra fem års besiktning av vissa balkonger och vi kommer därför att göra en omfattande balkongbesiktning där alla balkonger i föreningen inklusive vädringsbalkonger ses över. Det här kommer att ske 14 mars med start klockan 09.00.

I samband med detta behöver vädringsbalkongerna tömmas. Har du grejer stående där ska de vara borttagna senast 10 mars annars kommer de att forslas bort. Det är sedan inte tillåtet att ha privata saker eller möbler stående där.

 

Allmänna utrymmen - förråden

Det börjar återigen samlas saker utanför förråden i våra fastigheter. Privata ägodelar ska förvaras inne i lägenheterna och i de förråd varje lägenhet har blivit tilldelad. De är alltså inte tillåtet att förvara personliga tillhörigheter utanför sina vinds- och källarförråd, lägenhetsdörrar eller på gemensamma vädringsbalkonger. Dessa saker måste tas bort då de både kan vara i vägen eller utgör brandfara.

 

Ny lag för matavfall gäller från 1 januari

Vi påminner om att den nya lagen gällande matavfall trädde i kraft 1 januari 2024. Det är nu obligatoriskt för alla boende och alla typer av verksamheter att sortera ut matavfall. Kompostpåsar finns att tillgå i fönstret i soprummet.

 

Sopsorteringen

Det är fortfarande problem med felsorterade sopor och stora emballage som både slängs i soprummet men även lämnas på golvet. Dessa kärl är endast till för hushållsavfall, har man andra sopor utöver hushållsavfall samt större kartonger, stora emballage och mycket kartonger hänvisar vi till kommunens återvinning. 


 

Snöröjning

Snöröjningen har flutit på bra under vintermånaderna. Sandning görs endast i samband med snöskottning vid nysnö, så en vänlig påminnelse i vintertider om att föreningen övrig tid eller vid behov måste hjälpas åt att sanda. Grus till sandning finns att tillgå i hörnan av Hästhagsgatan/Ursviksvägen.

 

Trädgårdsdag och årsstämma

Våren är på ingång och redan nu kan du lägga in vårens städdag i kalendern, 12 maj klockan 11.00. Vi hoppas att alla tar sitt ansvar som medlem och kommer ut på gården och hjälper till. I samband med vårstädningen kommer vi även att rensa bland cyklarna. Mer information om det kommer.

Preliminärt datum för årsstämma är satt till 11 juni, mer information kommer.

 

Trädgårdsintresserad? se hit!

Som vanligt söker vi trädgårdsintresserade medlemmar som vill bilda en trädgårdsgrupp. Vår innergård är stor och behöver omtanke. Vill du vara med? Hör av dig till styrelsen i Boappa eller via mejl styrelsen@enen13.se. Får vi tillräckligt med intresseanmälningar kan vi sätta ihop en grupp och utifrån det hitta ett arbetssätt.

 

Övrigt smått och gott

 

Holmfast har blivit Jensen

Jensen Drift & Underhåll AB har tagit över fastighetsskötseln efter Holmfast. Lappar uppdaterade i trapphusen

 

Innergården

Arborister har varit här och tagit hand om våra träd på innergården. De har tagit bort döda träd och grenar för att säkerhetsställa att vår trädgård säker och frisk.

 

Tvättstugorna

Stoppet i avloppet på Hästhagsgatan 1 är åtgärdat och man kan nu köra alla program på tvättmaskinerna utan att det forsar vatten på golvet.

Ny mangelduk är på plats i tvättstugan på Järnvägsgatan 78.

 

Uthyrning av våra lokaler

Hyreslokalen för verksamhet samt förrådsutrymmet på Järnvägsgatan 78 är nu uthyrda vilket kommer generera pengar in till föreningen i form av hyresavgifter. Det ska bli en skönhetssalong och just nu håller de på att piffa till lokalen.


 

Vi hoppas att alla fått en bra start på det nya året!

 

Vänliga hälsningar,
Styrelsen