Informationsbrev December

Hej grannar!

Julen står för dörren och här kommer årets sista informationsbrev. Stort tack till alla som deltog på extrastämmorna och på trädgårdsdagen. Många av föreningens projekt är i rullning och kommer att startas i början av nästa år.

Extrastämmor
Höstens extrastämmor genomfördes som planerat. Båda stämmorna röstade ja till justering av stadgarna och ändringen är nu inskickad till bolagsverket. Stort tack till alla som deltog samt till stämmoordförande och funktionärer som ställde upp och såg till att allt gick rätt till.

Innergården
Bra jobbat alla som deltog på höstens trädgårdsdag! Vi fick ihop cirka 60 sopsäckar som forslades bort samma dag. Även träden på innergården behöver underhållas. Till det har vi tagit in extern hjälp som kommer i början av nästa år och tar hand om dem. Så om ni undrar vad det är för några som är i våra träd och klättrar så är det anlitade arborister.

Snöröjning
Vintern är här och med det kommer snö och ishalka. Vi har som tidigare år avtal för skottning av tak och gångstråk på innergården, detta utförs vid nysnö. Sandning görs endast i samband med snöskottning vid nysnö, övrig tid eller vid behov måste vi alla i föreningen hjälpas åt att sanda. Grus till sandning finns att tillgå i hörnan av Hästhagsgatan/Ursviksvägen.

Soprummet
Som vi alla vet så har vi haft problem med avläsaren för blipp samt nyckellåset till soprummet. Avläsaren är omstartad och nyckellåset är utbytt så nu ska det fungera igen. Har ni problem med åtkomst hör av er. Nya regler för avfallshantering 2024 Från och med 1 januari 2024 är det alltså enligt lag obligatoriskt för alla att sortera ut matavfall. Det gäller alla boende och alla typer av verksamheter. Som vanligt finns kompostpåsar att tillgå i soprummet. Sopsorteringen Det är fortfarande en del problem med felsorterade sopor, och stora emballage som både slängs i soprummet men även lämnas på golvet. Vi vill därför skicka en vänlig påminnelse om att dessa kärl är endast till för hushållsavfall, har man andra sopor utöver hushållsavfall hänvisar vi till kommunens återvinning. Det finns även en mindre återvinning med gångavstånd från våra fastigheter: Returpunkten på Landsvägen 62. Styrelsen håller på att se över sophanteringen och om vi måste utöka antal hämtningar för vissa kärl för att möta förenings behov.

Inför de stundande juletiderna påminner vi även om att kartonginsamlingen är till för hushållsavfall. Presentkartonger och andra större kartonger måste man ta till en större återvinning!

 

Pågående projekt

Byte av vattenburna element
Arbetet med att byta ut de vattenburna elementen till handdukstork i badrummen är igång. Tack till alla som återkommit med val och kontaktuppgifter Detta underlag är nu skickat till entreprenören som driver detta arbete vidare och kommer att kontakta er med mer information. Arbetet beräknas starta i januari.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) - fönsterventiler
Vi har under hösten sett över fastigheternas ventilation och som en åtgärd till bättre ventilation i lägenheterna kommer fönsterventiler sättas upp i de lägenheter och rum som saknar det. Mer information till berörda medlemmar kommer. Arbetet beräknas att utföras under början av nästa år.

 

Övrigt

Uthyrning av våra lokaler
Vi har fortfarande en ledig lokal tillgänglig för uthyrning i föreningen. Är det så att någon av er eller någon ni känner är ute efter att hyra en lokal så hör gärna av er till oss i styrelsen: styrelsen@enen13.se

Lokal för verksamhet - Järnvägsgatan 78
● Storlek: 18 kvm
● Tillträde: omgående
● Lokalen är belägen på bottenplan på Järnvägsgatan 78 och har fönster mot vår innergård.

I lokalen finns både badrum och trinettkök. Är det något ni undrar över eller vill ha mer information, bilder eller visning av lokal så är det bara att ni hör av er till oss.

Lagerlokal - Järnvägsgatan 78
Från första februari är lagerlokalen på Järnvägsgatan 78 ledig för uthyrning, så om någon i föreningen är i behov av ett extra förråd så hör av er till styrelsen för mer information. Lokalen är 16 kvadratmeter.

 

Till slut

God jul och gott nytt år och ta hand om er! 🎅🎄☃️

Vänliga hälsningar, Styrelsen