Informationsbrev April

Hej alla grannar!

Här kommer årets och föreningens första digitala informationsbrev. Nedan följer information om vad  som hänt sedan sist och vad som är på gång i föreningen.

 

Trädgårdsdag och årsstämma

Äntligen är våren på ingång och det är dags för årets första trädgårdsdag. 12 maj klockan 11.00 samlas vi på innergården för en trevlig dag tillsammans. Vi hoppas att alla medlemmar tar sitt ansvar och kommer ut på gården och hjälper till.

Save the date! Datum för årsstämma är satt till 11 juni, mer information och kallelse kommer.


Rensning av cykelförråden och utrymmen utanför medlems lägenhet och förråd

I samband med vårens trädgårdsdag behöver vi göra en cykelrensning. Vi kommer därför att märka upp alla cyklar med en röd tagg, äger du en cykel - plocka bort den röda taggen innan den 12 maj. De cyklar som har den röda taggen kvar på trädgårdsdagen kommer vi att flytta till anvisad plats.

Det är fortsatt privata tillhörigheter som placeras i föreningens allmänna utrymmen, det vill säga utanför medlems lägenhet och förråd. Dessa tillhörigheter behöver tas bort innan den 12 maj, vi kommer under trädgårdsdagen att rensa dessa utrymmen och kommer då att placera kvarlämnade tillhörigheter på anvisad plats.


Balkongbesiktning

Balkongbesiktningen flöt på fint, tack till alla som kunde lösa så besiktningsmännen fick tillgång till era lägenheter. Vi inväntar nu åtgärdsplan, mer information om vad som gäller för din balkong kommer.

Tack också till alla som tog bort sina personliga tillhörigheter från vädringsbalkongerna, vi påminner om att det inte är tillåtet att ha privata ägodelar eller möbler stående i allmänna utrymmen. Så håll dessa tomma i fortsättningen.


Nya uppdaterade stadgar

I höstas uppdaterade vi våra stadgar. Dessa hittar du på hemsidan och i Boappa. Vi vill därmed påminna alla om vikten av att känna till stadgarna för att veta vad du som bostadsrättsinnehavare har för ansvar. Som medlem är du en del av föreningen.


Porttelefonerna

Den 31 maj stänger Telia ner kopparnätet och vi kommer därför behöva byta leverantör av vår porttelefoni. Vår nya leverantör är Bredband2 som många föreningar i Sundbyberg har. Funktionen kommer att vara densamma och det kommer inte innebära någon förändring för dig som medlem. Vi hoppas att detta ska ske problemfritt och vara klart till 1 maj.


Innergården

Vår innergård är stor och behöver omvårdnad. Vi kommer därför ge Leif fortsatt förtroende att ta hand om den under sommaren 2024.


Sommar och semestertider

Styrelsen vill redan nu informera om att vi kommer ha längre svarstid under sommarmånaderna. Frågor gällande större renoveringar behandlas på nästkommande styrelsemöte, i regel var fjärde vecka med undantag under sommaren. En renovering får aldrig påbörjas om man inte fått styrelsens godkännande.


Vänliga hälsningar,
Styrelsen